Question 18 : The passage given below is followed by four alternate summaries. Choose the option that best captures the essence of the passage.
"It does seem to me that the job of comedy is to offend, or have the potential to offend, and it cannot be drained of that potential," Rowan Atkinson said of cancel culture. "Every joke has a victim. That's the definition of a joke. Someone or something or an idea is made to look ridiculous." The Netflix star continued, "I think you've got to be very, very careful about saying what you're allowed to make jokes about. You've always got to kick up? Really?" He added, "There are lots of extremely smug and self-satisfied people in what would be deemed lower down in society, who also deserve to be pulled up. In a proper free society, you should be allowed to make jokes about absolutely anything."
Speaking of cancel culture, Rowan Atkinson says that every joke offends someone or something and so, in a proper free society, jokes about absolutely anything should be allowed. Option A summarizes the paragraph well.
Option B misses the main idea and also speaks of 'politicians' and 'royalty' which are not part of the given quote.
Option C, while true, does not mention 'cancel culture' which is a key idea.
The given quote does not talk of the 'role and duty' of comedians. Option D is not a good summary.
Choice A is the correct answer.
CAT® (Common Admission Test) is a registered trademark of the Indian Institutes of Management. This website is not endorsed or approved by IIMs.
2IIM Online CAT Coaching
A Fermat Education Initiative,
58/16, Indira Gandhi Street,
Kaveri Rangan Nagar, Saligramam, Chennai 600 093