XAT 2019 Question Paper | Verbal Ability and Logical Reasoning

XAT Previous Year Paper | XAT VALR Questions | Question 23

The best questions to practice for XAT Exam are the actual XAT Question Papers. 2IIM offers you exactly that, in a student friendly format to take value from this. In XAT 2019 we saw some beautiful questions that laid emphasis on Learning ideas from basics and being able to comprehend more than remembering gazillion formulae and shortcuts. Original XAT Question paper is the best place to start off your XAT prep practice. This page provides exactly that. To check out about 1000 CAT Level questions with detailed video solutions for free, go here: CAT Question Bank

Question 23 : Read the following paragraph and answer the question that follows:

Empirical observation told us years ago that goats were slowly becoming the new dog, and according to a new study, they are truly qualified to be man’s best friend. The Royal Society released heart-warming research showing that just like humans, goats have no desire to interact with people who come off as angry or upset, and that they’re much more attracted to those with big smiles plastered across their faces. When 12 males and 8 females were released into a pen decorated with images of happy and angry humans, the scientists learned that goats can “distinguish between happy and angry images of the same person,” and in general, they prefer their humans to be happy.

Which of the following statements is definitely true according to the passage?

  1. When they look at a smiling person, the goats are happy.
  2. When they look at a frowning person, goats are afraid of him.
  3. When they look at a straight-faced person, goats remain passive.
  4. When they look at a frowning person, the goats are sad.
  5. When they look at a smiling person, goats run towards him.

Best CAT Online Coaching
Try upto 40 hours for free
Learn from the best!


2IIM : Best Online CAT Coaching.


Best CAT Coaching in Chennai


CAT Coaching in Chennai - CAT 2022
Limited Seats Available - Register Now!


Explanatory Answer

The passage states that goats do not prefer angry or upset people but instead are fond of happy smiling faces. The passage does not say anything about when goats see frowning person or straight faced person. So options B, C, D are incorrect.

Also though we know that goats are attracted towards happy people, we do not know how they behave and if they run towards the happy smiling person. So Option E is also incorrect. The right answer choice is A.


Choice A is the correct answer.

 

CAT Questions | CAT Quantitative Aptitude

CAT Questions | CAT DILR

CAT Questions | Verbal Ability for CAT


Where is 2IIM located?

2IIM Online CAT Coaching
A Fermat Education Initiative,
58/16, Indira Gandhi Street,
Kaveri Rangan Nagar, Saligramam, Chennai 600 093

How to reach 2IIM?

Phone: (91) 44 4505 8484
Mobile: (91) 99626 48484 / 94459 38484
WhatsApp: WhatsApp Now
Email: info@2iim.com